Label Product uit Het Land van de Peel

Start

September 2022

Projectmanager

Marieke van Beers

Partners

Land van de Peel, ZLTO de Peel

Participerende bedrijven

Restaurant De Rozario, Oesterzwammenkwekerij Van Lieshout

Label Product uit het Land van de Peel

Steeds meer consumenten hebben een voorkeur voor lokale producten. Steeds meer horecaondernemers maken de heerlijkste gerechten met producten die direct afkomstig zijn van de boer. Het gebruik van lokale producten spreekt hun gasten aan. Ook geven lokale producten een belangrijke extra dimensie aan recreatie in het buitengebied.

Samen met het Land van de Peel en ZLTO de Peel ontwikkelden we het label ‘Product uit Het Land van de Peel’. Inclusief huisstijl en campagne die ervoor zorgt dat lokale producten zichtbaar worden in het landschap en op de kaart komen bij zowel de toerist, inwoner en chef-kok.

Lancering

Op 18 september 2022 werd het label officieel gelanceerd tijdens de Agrarische Dagen in Someren. Topchef Jermain de Rozario serveerde een kleine lokale versnapering aan alle aanwezigen.

Jouw ideeën samen groot maken?

Neem gerust geheel vrijblijvend contact met ons op. Onze deur staat altijd open voor nieuwe ideeën.

Agro in de Peel

De agrarische sector in de Peel is volop in beweging. Waar boeren eerst gericht waren op effectief en kostgedreven produceren, vraagt de burger nu om duurzaam en gezond voedsel. Meer aandacht voor een korte keten, lokale voeding en een gezonde lifestyle brengen de sectoren agro en food dichter bij elkaar. En dat biedt kansen!

Innovatiehuis de Peel helpt mkb-ondernemers om op zoek te gaan naar nieuwe verdienmodellen, verbeterde technieken en slimme manieren om vraag en aanbod beter op elkaar af te stemmen. Zo maken we de agro sector klaar voor een duurzame toekomst!

Gerelateerd nieuws

De Peel maakt het! Het is de titel van de economische agenda van de Peelregio en de ambitie van Roël...
7 november 2023
Op donderdagmiddag 11 mei vindt het tweede Peel Positief congres plaats in Theater de Ruchte in Someren. Wat je kunt...
5 april 2023
De Metropoolregio Eindhoven heeft een bijdrage van € 50.000 toegekend voor het project ‘LuPeel van Grond tot Mond’ van de...
23 februari 2023
Tot een aantal jaar geleden kocht sterrenchef Jermain de Rozario gedachteloos zijn boodschappen in de supermarkt. Toen ging hij zichzelf...
19 oktober 2022
Als derde generatie boerin weet Mariëlle van Lieshout alles van paddenstoelen. Ze ontwikkelde zelfs haar eigen zwamburger en zwamworstenbroodje. Een...
5 oktober 2022
Het Tiny Restaurant van Stichting Miep is genomineerd voor de K2Prijs. In een mobiel tiny restaurant zijn kinderen de baas...
5 oktober 2022
In 2020 zocht laborant Harm van Dijk een nieuwe uitdaging. Bij voorkeur als ondernemer in de agrosector waarin hij in...
28 juli 2022
Jaarlijks produceerde Haval uit Gemert zo’n 5 miljard verpakkingen voor de foodindustrie. Eigenaar Erwin van Limpt wist dat er een...
1 februari 2022
In 2020 zocht laborant Harm van Dijk een nieuwe uitdaging. Bij voorkeur als ondernemer in de agrosector waarin hij in...
18 januari 2022

Meer interessante projecten!

Er zijn op dit moment geen projecten beschikbaar.