Label Product uit Het Land van de Peel

Start

September 2022

Projectmanager

Marieke van Beers

Partners

Land van de Peel, ZLTO de Peel

Participerende bedrijven

Restaurant De Rozario, Oesterzwammenkwekerij Van Lieshout

Label Product uit het Land van de Peel

Steeds meer consumenten hebben een voorkeur voor lokale producten. Steeds meer horecaondernemers maken de heerlijkste gerechten met producten die direct afkomstig zijn van de boer. Het gebruik van lokale producten spreekt hun gasten aan. Ook geven lokale producten een belangrijke extra dimensie aan recreatie in het buitengebied.

Samen met het Land van de Peel en ZLTO de Peel ontwikkelden we het label ‘Product uit Het Land van de Peel’. Inclusief huisstijl en campagne die ervoor zorgt dat lokale producten zichtbaar worden in het landschap en op de kaart komen bij zowel de toerist, inwoner en chef-kok.

Zichtbaar in de Peel

Op 18 september 2022 werd het label officieel gelanceerd tijdens de Agrarische Dagen in Someren. Topchef en ambassadeur Jermain de Rozario serveerde een lokale versnaperingen aan alle aanwezigen.

Inmiddels is het label onderdeel van ons Peellandschap. Met erfborden bij onze deelnemers en stickers op de producten. Onze volgende uitdaging is om de streekproducten bij nog meer restaurants op de menukaart te zetten. 

Jouw ideeën samen groot maken?

Neem gerust geheel vrijblijvend contact met ons op. Onze deur staat altijd open voor nieuwe ideeën.

Gerelateerd nieuws

Kwaliteit boven kwantiteit en dichtbij de natuur. Dat is niet alleen de slogan van Landgoed Kraneven, het is ook de...
9 april 2024
Haval uit Gemert wil eenmalige voedselverpakkingen vervangen door circulaire alternatieven. Maar hoe maak je zo’n duurzame transitie? Niet alleen als...
6 maart 2024
De Peel maakt het! Het is de titel van de economische agenda van de Peelregio en de ambitie van Roël...
7 november 2023
Op donderdagmiddag 11 mei vindt het tweede Peel Positief congres plaats in Theater de Ruchte in Someren. Wat je kunt...
5 april 2023
De Metropoolregio Eindhoven heeft een bijdrage van € 50.000 toegekend voor het project ‘LuPeel van Grond tot Mond’ van de...
23 februari 2023
Tot een aantal jaar geleden kocht sterrenchef Jermain de Rozario gedachteloos zijn boodschappen in de supermarkt. Toen ging hij zichzelf...
19 oktober 2022
Als derde generatie boerin weet Mariëlle van Lieshout alles van paddenstoelen. Ze ontwikkelde zelfs haar eigen zwamburger en zwamworstenbroodje. Een...
5 oktober 2022
Het Tiny Restaurant van Stichting Miep is genomineerd voor de K2Prijs. In een mobiel tiny restaurant zijn kinderen de baas...
5 oktober 2022
In 2020 zocht laborant Harm van Dijk een nieuwe uitdaging. Bij voorkeur als ondernemer in de agrosector waarin hij in...
28 juli 2022