September 2022
Marieke van Beers
Land van de Peel, ZLTO de Peel
Restaurant De Rozario, Oesterzwammenkwekerij Van Lieshout
Label Product uit het Land van de Peel
Steeds meer consumenten hebben een voorkeur voor lokale producten. Steeds meer horecaondernemers maken de heerlijkste gerechten met producten die direct afkomstig zijn van de boer. Het gebruik van lokale producten spreekt hun gasten aan. Ook geven lokale producten een belangrijke extra dimensie aan recreatie in het buitengebied.
Samen met het Land van de Peel en ZLTO de Peel ontwikkelden we het label ‘Product uit Het Land van de Peel’. Inclusief huisstijl en campagne die ervoor zorgt dat lokale producten zichtbaar worden in het landschap en op de kaart komen bij zowel de toerist, inwoner en chef-kok.
Zichtbaar in de Peel
Op 18 september 2022 werd het label officieel gelanceerd tijdens de Agrarische Dagen in Someren. Topchef en ambassadeur Jermain de Rozario serveerde een lokale versnaperingen aan alle aanwezigen.
Inmiddels is het label onderdeel van ons Peellandschap. Met erfborden bij onze deelnemers en stickers op de producten. Onze volgende uitdaging is om de streekproducten bij nog meer restaurants op de menukaart te zetten.
Neem gerust geheel vrijblijvend contact met ons op. Onze deur staat altijd open voor nieuwe ideeën.