Skip to content

Peelmarketing zet de Peel op de kaart

De Peel als bestemming

Denk je aan De Peel, dan denk je mogelijk aan weidse landschappen, gezellige bruine cafés, zachtaardige mensen en karakteristieke dorpen. De Peel verdient het om gezien te worden, en dat geldt zeker niet alleen voor het verleden ervan. Met een goede Peelmarketing zet Innovatiehuis De Peel het gebied – en haar toekomstplannen – op de kaart.

De Peel als merk

In 2019 vroeg het Innovatiehuis aan Arno Ruis om samen een marketingplan voor de vrijetijdssector van de Brabantse Peel te ontwikkelen. Ruis interviewde hiervoor diverse ondernemers en non-profit partners als VVV’s en stichtingen uit De Peel. Op basis van gesprekken en sessies kwam de vrijetijdseconoom tot een aantal kernwaarden, begrippen die De Peel typeren. Dit vormt de basis van de Peel als merk. 

 

Nieuw digitaal platform voor de hele Peel

Op 1 januari 2021 gaan alle VVV websites uit de lucht. Om toeristen online de weg naar de Peelregio te laten vinden, slaan de Brabantse Peelgemeenten de handen in één. Onder leiding van het Innovatiehuis, ontwikkelen zij een online platform met informatie over wat er te zien, doen en beleven is in de Peel. 

De nieuwe website heeft vijf themalijnen. Boerenleven, Weidse Natuur, Kastelen & Musea, Eten & Drinken en Bruisende Evenementen. Deze thema’s komen voort uit het plan van Arno Ruis en laten zien wat je kunt doen in de Peel. 

Naast de verbindingen tussen de Peelgemeenten onderling, sluit dit project ook aan op de Brainport regio. In Eindhoven ontwikkelt men een digitaal toeristisch platform voor vrijetijdsaanbod in 21 gemeenten. Door hierop aan te haken, willen we mensen die geïnteresseerd zijn in het vrijetijdsaanbod in Eindhoven ook verleiden tot een bezoek aan de Peel.

Projectdetails

Projectmanager: Willem Moors

Partners: VNO-NCW

Interesse of vragen?
Hebt u interesse of vragen, neem dan contact op met projectmanager Willem Moors

Ook aansluiten bij dit project? Laat het ons weten!

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt.