Skip to content

Haalbaarheidsonderzoek waterstof: is waterstof dé oplossing om CO2-uitstoot in de Peelregio te verminderen?

Haalbaarheidsonderzoek

In juni 2021 rondde Mattijs Bouwmans, student International business, zijn afstudeerstage bij Innovatiehuis de Peel af. Hij deed een haalbaarheidsstudie naar het gebruik van waterstof. Door in gesprek te gaan met 23 lokale bedrijven en organisaties kreeg hij inzicht in de economische, technische en sociale uitdagingen voor het gebruik van waterstof in de Peelregio. Zijn belangrijkste conclusie? De waterstoftransitie maak je samen.

Waterstoftransitie maak je samen

Nu het onderzoek erop zit, gaat het Innovatiehuis verder met het advies van Mattijs. Twaalf belangrijke stakeholders (Can Pack, Nedschroef, Den Ouden Groep, Gebroeders van Eijck, DECAS, Kingspan Unidek, Kanters Logistiek, Vereijken Kwekerijen, Swinkels Family Brewers, Van Kessel Olie, BLINK en van den Broek logistiek) gaan samen om tafel. Samen gaan zij de barrières en kansen van de waterstof economie in regio de Peel bespreken. 

Projectdetails

Projectmanager: Ruud Pulles

Partners:  Fontys Hogeschool 

Participerende bedrijven: Can Pack, Nedschroef, Den Ouden Groep, Gebroeders van Eijck, DECAS, Kingspan Unidek, Kanters Logistiek, Vereijken Kwekerijen, Swinkels Family Brewers, Van Kessel Olie, BLINK en van den Broek logistiek

Interesse of vragen?
Wilt u meedenken over de kansen van waterstof? Neem dan contact op met Ruud Pulles.

Ook aansluiten bij dit project? Laat het ons weten!

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt.