Skip to content

Medewerker van de toekomst

In samenwerking met VNO-NCW Brabant Zeeland heeft Innovatiehuis De Peel het project Medewerker van de toekomst gelanceerd. Het doel is om in 5 jaar tijd het aantal laaggeletterden onder werkenden in de Peel met 50% te verminderen.

Met dit project wil Helmond-De Peel als regio koploper worden op het gebied van een leven lang leren voor studenten, werkenden en niet werkenden.

Lezen steeds belangrijker door digitalisering

Maar liefst 5 tot 10 procent van alle zware bedrijfsongevallen in Nederland wordt veroorzaakt door taalproblemen. De verwachting is dat dit percentage door de digitalisering alleen maar zal toenemen. Goed kunnen lezen is daarom erg belangrijk. Op het werk, maar ook om mee te kunnen doen in de maatschappij.

Vaak schamen mensen zich wanneer zij niet goed kunnen lezen. In de loop der tijd hebben zij allerlei manieren ontwikkeld om leesproblemen te verbloemen. Hier samen met de werkgever aan werken, voelt als een enorme opluchting.

Programma op maat

Een test laat zien wat het individuele leesniveau van een medewerker is. Vervolgens wordt er een programma op maat gemaakt van 15 weken. Na deze periode is het leren lezen ingebed in de organisatie en is er aansluiting gemaakt met partners zoals de bibliotheek of een taalhuis netwerk. Zo blijven medewerkers werken aan hun ontwikkeling en wordt hun talent optimaal benut binnen een bedrijf.

Projectdetails

Projectmanager: Rob Bogman

Partners: VNO-NCW

Met ondersteuning van: Innovatiehuis de Peel, Bibliotheek Helmond, Oog voor Lezen

Interesse of vragen?
Werkgevers die mee willen doen, kunnen zich aanmelden. Voor de eerste 500 medewerkers die meedoen ontvangt de werkgever een mooie financiële bijdrage. 

Ook aansluiten bij dit project? Laat het ons weten!

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt.