Skip to content

Innovatiehuis de Peel

Waarom Innovatiehuis de Peel

Onze Peelregio is een regio van makers. Het maken verbindt sectoren én verbindt De Peel met ondernemerschap elders. Maar de wereld verandert razendsnel. Hoe blijf je aangehaakt? Er is een sterke behoefte aan samenhang, coördinatie en krachtenbundeling. Zowel vanuit het bedrijfsleven als gemeenten. Hiervoor is Innovatiehuis de Peel opgericht.

Wij zorgen voor verbinding tussen bedrijven en kennisinstellingen in de Peel en voor de aansluiting met Brainport.

Door innovatie op samenwerken en samenwerken op innovatie versterken we de economische slagkracht van onze Peelregio. En daar profiteren we allemaal van. 

Jouw ideeën samen groot maken? Neem contact op!

Krachten bundelen in De Peel

Innovatiehuis de Peel is een initiatief van de zes Peelgemeenten, werkgeversorganisatie VNO-NCW en waterschap Aa en Maas. Het Innovatiehuis is opgericht om de technologische vernieuwingen beter te laten landen in Helmond, Asten, Deurne, Someren, Laarbeek en Gemert-Bakel. Het is onze missie om vernieuwende projecten op te zetten in de Peel.

Wij helpen bedrijven innoveren door ze te verbinden. Door de krachten te bundelen en samen aan innovatie te werken, zorgen we ervoor dat bedrijven in onze regio klaar zijn voor de toekomst.

Daarnaast zoeken we actief de verbinding met Brainport. Ook wij in de Peel zijn onderdeel van Brainport. Maar in de praktijk vinden ondernemers het lastig om hun weg naar Brainport Eindhoven te vinden. Wij helpen daarbij en maken nieuwe verbindingen vanuit ons netwerk.

Wat doet Innovatiehuis de Peel

Wij helpen ondernemers met het vergroten van:

  • het vermogen om resultaatgericht samen te werken
  • het vermogen te reflecteren en te innoveren
  • de toegang tot kennis en geld van elders
  • de bekendheid van regio-successen

Het Innovatiehuis is actief in de sectoren: agro, automotive, foodtech, slimme maakindustrie, vrijetijdseconomie en zorg. 

Overkoepelende thema’s zijn: Verduurzaming/circulariteit, digitalisering en energietransitie.

Ben jij ondernemer of werk je in de Peel en heb jij een innovatief idee waarmee je verder wilt? Zoek je funding of partner(s) die jouw idee naar de volgende fase brengen? Neem dan contact op. Wij zetten jouw idee op de kaart en helpen je op weg.

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt.