Jaaroverzicht 2021

Met gepaste trots presenteren wij ons jaaroverzicht van 2021

Met gepaste trots presenteren wij ons jaaroverzicht van 2021
 Samen de schouders eronder en focussen op wat wél kan. Dat hebben we in onze mooie Peelregio goed in de vingers. Zo kon er efficiënter gewerkt worden en werden nieuwe afzetkanalen aangeboord, door stappen te zetten op het gebied van digitalisering. Ook was het 2021 het jaar waarin we in de Peel nóg meer aan de slag gingen met verduurzaming. Steeds meer bedrijven kiezen bewust voor maatschappelijk verantwoord en dragen zo hun steentje bij.

In ons jaaroverzicht blikken wij terug op enkele mijlpalen. Wij zijn trots op de bedrijvigheid in de Peel!

Op naar een mooi 2022!

Hele fijne feestdagen toegewenst!

We vergroten innovatiekracht in deze sectoren:

Agro
Slimme maakindustrie
Automotive
Food
Vrijetijdseconomie
Zorg

Belangrijke thema's zijn:

Verduurzaming
Digitalisering
Energietransitie

We werkten samen met en aan:

0
gemeenten
0
waterschap Aa en Maas
0
kennisinstellingen
0
projecten
0
bedrijven
0
projectmanagers

Innovatiehuis de Peel - Jaaroverzicht 2021

regiomarketeers.jpg
11 januari, 2021
Regiomarketeers voortvarend aan de slag in het Land van de Peel
Het nieuwe jaar begon goed voor Jolijn Brouwers en Naline Roodbeen. Beide startten in hun nieuwe baan als regiomarketeer. Samen gaan zij de Peel als recreatieve regio op de kaart zetten.
11 januari, 2021
9 februari, 2021
Lupine uit de Peel op de kaart
Om lupine meer bekend te maken als lokaal, duurzaam gewas en ingrediënt starten vier top-koks, vijf onderwijsinstellingen en Lekker Lupine samen met boer Henk het project ‘Lupine op de kaart’.
9 februari, 2021
10 maart, 2020
Nieuw project: Peel Digitaal
In november 2021 ontving Innovatiehuis de Peel een MKB-Deal voor digitalisering in de Peel. Hiermee starten we een programma speciaal voor bedrijven in de Peel die zich willen oriënteren op de kansen van digitalisering.
10 maart, 2020
Fieldlab de Peel
15 maart, 2021
Nieuwe website Fieldlab
Veel ondernemers worden gedreven door de waan van de dag. Ook is er binnen het mkb niet altijd tijd en budget voor ontwikkeling en innovatie. Terwijl dat wel heel belangrijk is! In het Smart Industries Fieldlab de Peel kunnen mkbs ervoor zorgen dat ze bijblijven met de laatste productietechnologieën en digitalisering.
15 maart, 2021
13 april, 2021
Stuwend bedrijf: Metafas stuwt de regio met geprinte elektronische sensoren
Tijdens de tweede lockdown is samenwerking belangrijker dan ooit. We zetten de spotlight op bedrijven uit de Peel die andere bedrijven stuwen door samenwerking. Een van hen is Metafas uit Asten waar ze zeefdruktechnologie combineren met het printen van elektrische sensoren.
13 april, 2021
22 april, 2021
Lancering website Land van de Peel
Met een nieuwe website zetten de zes Peelgemeenten zichzelf op de kaart als recreatieve regio. Dit doen zij onder de naam 'Land van de Peel, een initiatief geïnitieerd door Innovatiehuis de Peel.
22 april, 2021
17 mei, 2021
Kinderraad aan de slag voor Innovatiehuis de Peel
Op maandag 17 mei ging de Kinderraad van start met een vraagstuk van Innovatiehuis de Peel: Wat is nodig om meer internationals naar de Peel toe te laten trekken? Op 31 maart brachten de kinderen van basisschool Lalobo in Asten - hun advies uit. Later volgde terugkoppeling aan de kinderraad: welke ideeën worden gebruikt en hoe worden die gerealiseerd. Zo blijft het niet bij enkel ideeën, maar worden de ideeën ook werkelijkheid.
17 mei, 2021
20 mei, 2020
Onderzoek: Is waterstof dé oplossing om CO2-uitstoot in de Peelregio te verminderen?
Student Mattijs Bouwmans deed een haalbaarheidsstudie naar het gebruik van waterstof. Hij bracht de economische, technische en sociale uitdagingen voor het gebruik van waterstof in de Peelregio in kaart.

Nu gaan we de mogelijkheden verkennen om de Peel een centrum van waterstof te maken. Met een waterstoftankstation, de glastuinbouwsector die van het aardgas afgaat en het gebruik van waterstof voor de industrie zijn er genoeg toepassingen! Ook kijken we naar het produceren van waterstof bij zonneweides. Samen met experts uit het veld gaan we in 2022 op zoek naar nieuwe kansen en mogelijkheden!

20 mei, 2020
3 juni, 2021
Stuwend bedrijf: Grootste groeiuitdaging van Birgit Goumans is het aantrekken van technisch talent uit de regio
Bij metaalbedrijf Kusters Goumans heeft Birgit Goumans het stokje overgenomen van haar vader als directeur. Haar belangrijkste taak voor de toekomst is continuïteit. Om die te waarborgen moet Birgit de volgende generatie vakmensen zien aan te trekken. Door scholieren kennis te laten maken met techniek, draagt ze niet alleen bij aan het ontwikkelen van technisch talent, ze stuwt hiermee ook de regio.
3 juni, 2021
23 juni, 2021
Samen met Filias zoeken we ex-boeren voor banen in de techniek
Om als boer definitief de deuren van je bedrijf te sluiten, is vaak een enorme stap. En wat ga je daarna doen? Innovatiehuis de Peel en Filias helpen ex-boeren met het project Baan zoekt boer aan een nieuwe baan in bijvoorbeeld de techniek. Daar zitten werkgevers te springen om ex-boeren met de juiste werkmentaliteit.
23 juni, 2021
3 augustus, 2021
Nieuwe projectmanager duurzaamheid en circulariteit
Hoe gaan we het thema duurzaamheid vormgeven als Innovatiehuis in de Peelregio? Dat was de vraag waarmee Eva Nijeboer begin dit jaar aan de slag ging. Nu de visie en missie klaar is, maakt zij een uitvoeringsprogramma om deze ambitie handen en voeten te geven.
3 augustus, 2021
10 augustus, 2021
Digimakelaar Florence Bongers verbindt mkb-ondernemers die willen digitaliseren
Veel mkb’s weten nog niet goed wat digitalisering voor hen kan doen. Digimakelaar Florence Bongers gaat als Projectmanager Digitalisering bij Innovatiehuis de Peel mkb’s verbinden om hen samen verder te brengen.
10 augustus, 2021
22 september, 2021
Verbonden Peelproeftuinen voor Slimme Rotatieteelten
Slimme rotatieteelten leveren een bijdrage aan een betere bodem- en waterkwaliteit, klimaatbestendigheid en biodiversiteit. Voor de Zuidoostelijke Zandgronden van de regio’s Noord-Limburg, Zuidoost-Brabant en Noordoost- Brabant zijn we een samenwerkingsverband gestart. Hierin werken we met zeven partijen aan de (door)ontwikkeling en het testen van rotatieteelten die deze mooie bijdrage leveren én op relatief korte termijn bedrijfseconomisch perspectief bieden.
22 september, 2021
5 oktober, 2021
Start Fieldlab Duurzaamheid met Fontys samenwerkingsonderzoek naar duurzaam ondernemen bij het mkb in de Peel
Hoe maak je het mkb enthousiast over duurzaam ondernemen als je nog niet weet wat het oplevert? Dat is de complexe vraag die Innovatiehuis de Peel aan de Fontys Hogeschool stelde. Studenten Sanne Huijbers, Maurits Verreussel en Willem Swinkels werken interdisciplinair samen in een hybride leeromgeving om hierachter te komen.
5 oktober, 2021
14 oktober, 2021
Eerste cybersecurity workshops zetten ondernemers aan het denken over eigen digitale beveiliging
Meer dan 55 ondernemers en medewerkers van lokale mkb’s bezochten de eerste cybersecurity workshops georganiseerd door Innovatiehuis de Peel. Na deze eerste twee edities, volgen er meer workshops in 2022.
14 oktober, 2021
4 november, 2020
Inspiratie-event over verduurzamen en digitalisering
Op 4 november vond het inspiratie-event van Innovatiehuis de Peel en WTC-Eindhoven plaats bij Kingspan Unidek in Gemert. De centrale thema’s waren je bedrijf toekomstbestendig maken door verduurzaming en digitalisering. Maar hoe begin je daar nu mee? De gastsprekers waren het roerend met elkaar eens: gewoon doen!
4 november, 2020
15 november, 2021
MVO- en circulariteitsscan voor mkb
Veel bedrijven willen wel duurzaam ondernemen, maar weten niet hoe. Voor mkb's uit onze regio biedt Innovatiehuis de Peel een MVO- en circulariteitsscan aan voor een aantrekkelijke prijs. Na deze scan weet je precies waar de duurzame kansen liggen voor jouw bedrijf.
15 november, 2021
18 november, 2021
Peel Duurzaam en Gezond congres
Op 18 november zou Innovatiehuis de Peel het besloten congres 'Peel Duurzaam Gezond' organiseren voor zorgprofessionals. Vanwege de coronamaatregelen wordt het congres verschoven naar 2022.
18 november, 2021
15 december, 2021
Circulaire verpakkingslijn: Circulpack
Sinds juli 2021 is er nationale wetgeving van kracht die single use plastics verbiedt. Deze wetgeving vloeit voort uit een Europees besluit. Het verbod houdt o.a. in dat eenmalig bruikbare plasticproducten zoals bestek, borden, rietjes, roerstokjes, wattenstaafjes en ballonnenstokjes niet meer beschikbaar zijn op de Europese markt. Daarnaast moeten lidstaten zorgen voor minder gebruik van plastic on-the-go verpakkingen. Haval, Bidfood, Senzer en GBO ontwikkelen onder begeleiding van VNO-NCW Brabant Zeeland en Innovatiehuis de Peel een circulaire verpakkingslijn voor de cafetariamarkt. Meer hierover hoor je in het nieuwe jaar!
15 december, 2021

Samen met jullie kijken wij terug op een bijzonder jaar.

Ook in 2022 werken we samen aan een sterke Peelregio!

Fijne feestdagen toegewenst!