Subsidies
De ontwikkeling van digitalisering zet razendsnel door. Het vraagt een investering in tijd en geld om hiermee aan de slag te gaan. Misschien lastig, maar wel noodzakelijk om toekomstproof te worden. Om de eerste stappen te zetten, zijn er een aantal subsidies die je op weg kunnen helpen.
- Het Data Value Center – Smart Industry (DVC-SI) verlaagt de drempel om sneller met data aan de slag te gaan en stelt vier typen Data Value Versnellers ter beschikking.
- Innovatievouchers van Smart Industry Hub Zuid. Bedrijven in de hightech- en maakindustrie besparen in het eerste jaar 50% op participatiekosten voor het Cyber Weerbaarheidscentrum Brainport (CWB).
- MKB digitaliseringsvouchers; maximaal € 1.000 voor advies van een expert. Aangeboden door Metropoolregio Eindhoven.


Subsidies (2)
- Ter verhoging van de cyberweerbaarheid stimuleert Het Digital Trust Center (DTC) samenwerkingsverbanden van bedrijven in niet-vitale sectoren met subsidieregeling.
- Subsidie Stimulans Arbeidsmarkt Positie (STAP)
- Regionale steun van Metropoolregio Eindhoven voor het mkb bij digitalisering en dataficering.
- De overheid stimuleert een leven lang leren. Bijvoorbeeld via de SLIM-regeling en NL leert door.
- Mkb’ers leren in MKB-werkplaatsen voor digitalisering. Meer informatie vind je op de kaart met proeftuinen.
- MKB-ondernemingen kunnen voor projecten, die zorgen voor verhoging van hun datamaturiteit, een Datamaturiteit MKB subsidie ontvangen.
Omscholingsregeling ICT en techniek
Omscholen naar een technisch beroep of baan in de IT kan worden ondersteund door de Subsidieregeling omscholing naar kansrijke beroepen in de ICT en techniek (ook wel Omscholingsregeling genoemd).
Werkgevers kunnen een eenmalig vast bedrag van € 3.750 aanvragen per om te scholen medewerker (maximaal 6 omscholingstrajecten per werkgever). Er is ruimte voor financiering van in totaal 2.666 omscholingstrajecten. De regeling staat open tot 1 december 2022
Hulp nodig bij het aanvragen? Neem dan contact op met Florence Bongers-Rijnders.
