Biobased bouwen met natuurlijke duurzame materialen is een beweging die niet meer te stoppen is. Maar hoe breng je de keten van teelt tot toepassing tot stand? Dat is de uitdaging waar we voor staan.
Samen met boeren, bouwers, ondernemers, maar ook studenten gaan we onderzoeken hoe we elkaar kunnen versterken in onze ambitie om biobased te gaan bouwen in de Peel.
Neem gerust geheel vrijblijvend contact met ons op. Onze deur staat altijd open voor nieuwe ideeën.
Op donderdag 8 juni lanceren we het eerste Product uit het Land van de Peel op Oesterzwammenkwekerij van Lieshout. Kom jij ook?
Graag nodigen wij je uit om op woensdagavond 31 mei samen de volgende stappen te zetten met ons label: Product uit het Land van de Peel.
De term Peel Positief is ontstaan uit het Netto positieve gedachtengoed van Paul Polman. De basis is simpel. Meer geven dan nemen. De oud-topman van Unilever zag het als zijn missie om van Unilever een bedrijf te maken dat meer geeft aan de wereld dan dat het neemt. De gedachte erachter: een wereldbedrijf als Unilever kan alleen floreren in een wereld die ook floreert.
Met Peel Positief starten we een beweging waarmee we dit gedachtengoed vertalen naar onze Peelregio.
Met de MKB-deal voor digitalisering in de Peel, organiseert onze digimakelaar Florence bijeenkomsten voor en met ondernemers die stappen willen zetten op het gebied van digitalisering.
De agrarische sector is volop in beweging. Juist in deze tijd van de stikstofcrisis, willen agrarisch ondernemers zichzelf op een positieve manier aan de buitenwereld laten zien. Onder de naam ‘Boeren van de Peel’ bundelen boeren hun krachten en laten samen met Innovatiehuis de Peel zien wat er achter gesloten staldeuren gebeurt.
De akkers van de Peel zijn bij uitstek geschikt voor het verbouwen van lupine. Ons doel is om de lupine in de Peel op de (menu)kaart te zetten bij chefkoks, consumenten en boeren en zo bij te dragen aan de Nationale Eiwitstrategie van Nederland.
Met de komst van het Klimaatakkoord gaat heel Nederland samen de CO2-uitstoot verminderen. Het project ‘Duurzame economie op bedrijventerreinen’ onderzoekt hoe er op bedrijventerreinen in de Peel energie bespaard en opgewekt kan worden.
Denk je aan De Peel, dan denk je mogelijk aan weidse landschappen, gezellige bruine cafés, zachtaardige mensen en karakteristieke dorpen. De Peel verdient het om gezien te worden, en dat geldt zeker niet alleen voor het verleden ervan. Met een goede Peelmarketing zet Innovatiehuis De Peel het gebied – en haar toekomstplannen – op de kaart.
Wat is de innovatiekracht van jouw organisatie? Organisaties die mee willen blijven doen in hun markt of vakgebied moeten zich continu blijven verbeteren en innoveren. In samenwerking met specialisten van Fontys en Dutch Power on Change is er een quickscan ontwikkeld waarmee in 10 minuten een goed beeld wordt geschetst hoe het met de innovatiekracht van jouw organisatie gesteld is.
Onze Peelregio is een regio van makers. Het maken verbindt sectoren én verbindt De Peel met ondernemerschap elders. Maar de wereld verandert razendsnel. Hoe blijf je aangehaakt?