Welkom in ons netwerk

Wij zorgen voor verbinding. Tussen bedrijven, kennisinstellingen en de aansluiting met Brainport.

Nieuws

Gemeenten richten zich in de energietransitie vaak op het verduurzamen van woonwijken. Maar als je ziet hoeveel stroom en gas...
18 april 2023
Gezond en lekker eten van dichtbij. Dat willen we allemaal. De LuPeel boeren zorgen daarvoor door lupine te telen op...
18 april 2023
Durf jij verder te denken dan alleen vanuit je hoofd? Gastspreker Lucas de Man daagt deelnemers aan het Peel Positief...
11 april 2023
Op donderdagmiddag 11 mei vindt het tweede Peel Positief congres plaats in Theater de Ruchte in Someren. Wat je kunt...
5 april 2023
Onze maatschappij verandert steeds sneller. Hoe blijf je als mkb overeind in een veranderende wereld? Door innovatie onderdeel te maken...
5 april 2023
Drieëntwintig jaar geleden begon Frans Fransen zijn bedrijf FHT Perslucht. Het bedrijf groeide uit naar een onderneming met 25 medewerkers....
4 april 2023

Van teelt tot toepassing

Biobased bouwen in de Peel

Biobased bouwen met natuurlijke duurzame materialen is een beweging die niet meer te stoppen is. Maar hoe breng je de keten van teelt tot toepassing tot stand? Dat is de uitdaging waar we voor staan.

Samen met boeren, bouwers, ondernemers, maar ook studenten gaan we onderzoeken hoe we elkaar kunnen versterken in onze ambitie om biobased te gaan bouwen in de Peel.

natte_teelten_1

Zij doen al mee!

Jouw ideeën samen groot maken?

Neem gerust geheel vrijblijvend contact met ons op. Onze deur staat altijd open voor nieuwe ideeën.

Ontmoet en doe nieuwe kennis op!

Op de agenda

Op donderdag 8 juni lanceren we het eerste Product uit het Land van de Peel op Oesterzwammenkwekerij van Lieshout. Kom jij ook?

donderdag 08 juni

Graag nodigen wij je uit om op woensdagavond 31 mei samen de volgende stappen te zetten met ons label: Product uit het Land van de Peel.

woensdag 31 mei
Wist je dat het verkopen van diensten tot wel vijf keer meer rendement oplevert dan het verkopen...
woensdag 10 mei

Peel Positief

De term Peel Positief is ontstaan uit het Netto positieve gedachtengoed van Paul Polman. De basis is simpel. Meer geven dan nemen. De oud-topman van Unilever zag het als zijn missie om van Unilever een bedrijf te maken dat meer geeft aan de wereld dan dat het neemt. De gedachte erachter: een wereldbedrijf als Unilever kan alleen floreren in een wereld die ook floreert.

Met Peel Positief starten we een beweging waarmee we dit gedachtengoed vertalen naar onze Peelregio.

Projecten

Met de MKB-deal voor digitalisering in de Peel, organiseert onze digimakelaar Florence bijeenkomsten voor en met ondernemers die stappen willen zetten op het gebied van digitalisering.

Ondertekening_MKB_Deals

De agrarische sector is volop in beweging. Juist in deze tijd van de stikstofcrisis, willen agrarisch ondernemers zichzelf op een positieve manier aan de buitenwereld laten zien. Onder de naam ‘Boeren van de Peel’ bundelen boeren hun krachten en laten samen met Innovatiehuis de Peel zien wat er achter gesloten staldeuren gebeurt.

Boeren_van_de_Peel

De akkers van de Peel zijn bij uitstek geschikt voor het verbouwen van lupine. Ons doel is om de lupine in de Peel op de (menu)kaart te zetten bij chefkoks, consumenten en boeren en zo bij te dragen aan de Nationale Eiwitstrategie van Nederland. 

Lupine in de Peel projectteam

Met de komst van het Klimaatakkoord gaat heel Nederland samen de CO2-uitstoot verminderen. Het project ‘Duurzame economie op bedrijventerreinen’ onderzoekt hoe er op bedrijventerreinen in de Peel energie bespaard en opgewekt kan worden.  

verduurzamen bedrijventerreinen

Denk je aan De Peel, dan denk je mogelijk aan weidse landschappen, gezellige bruine cafés, zachtaardige mensen en karakteristieke dorpen. De Peel verdient het om gezien te worden, en dat geldt zeker niet alleen voor het verleden ervan. Met een goede Peelmarketing zet Innovatiehuis De Peel het gebied – en haar toekomstplannen – op de kaart.

Peelmarketeers-land-van-de-Peel

Wat is de innovatiekracht van jouw organisatie? Organisaties die mee willen blijven doen in hun markt of vakgebied moeten zich continu blijven verbeteren en innoveren. In samenwerking met specialisten van Fontys en Dutch Power on Change is er een quickscan ontwikkeld waarmee in 10 minuten een goed beeld wordt geschetst hoe het met de innovatiekracht van jouw organisatie gesteld is.

Quickscan innovatiekracht

Mede mogelijk gemaakt door