Eiwitboosterbijeenkomst gemist? Innoveer mee in Agroproeftuin de Peel!

Op vrijdag 25 november ontvingen we meer dan honderd telers, afnemers, verwerkers en andere geïnteresseerden bij Fruitz for Life in Zeeland. Het doel? Een booster geven aan eiwitrijke gewassen voor humaan gebruik. Innoveer met ons mee in AgroProeftuin de Peel!

Ronald Luijkx van AgroProeftuin de Peel blikt terug op de bijeenkomst. ‘Wij zijn blij dat zoveel mensen zich betrokken voelen bij de ontwikkelingen in nieuwe, duurzame teelten en de afzet en verwerking van peulvruchten in de Peel. Wij zagen deze middag nieuwe ontmoetingen, intensieve één-op-één gesprekken en soms kritische dialogen.’ Indringende vragen van telers over prijs en afzet en ambitieuze wensen van afnemers en verwerkers over kwaliteit en soort eiwitrijke producten passeerden de revue.

Nieuwe Peelpartners gezocht

Ook kwamen er volop kansen voor samenwerking voorbij. Zo zoekt Willicroft voor hun plantaardige kaas telers van witte bonen; is er vraag naar sojabonen bij Schouten Food en heeft Coroos behoefte aan dagverse peulvruchten uit de regio. ‘Er zijn naar ons idee veel concrete mogelijkheden om het komende seizoen zowel in teelt als in afzet van peulvruchten flinke stappen te zetten.’

Doe mee!

Ben jij een teler of lijkt het afnemen van eiwitrijke peulvruchten je interessant? Neem dan contact op met Ronald Luijkx van AgroProeftuin de Peel. Of bekijk hier hoe AgroProeftuin de Peel jou (financieel) kan ondersteunen. Het volledige verslag en foto’s van de Eiwitboosterbijeenkomst vind je hier.

Deel dit bericht!