Techniekcentrum | Brainport biedt opleiding en werk in de Peel

‘Hoe kunnen we ervoor zorgen dat we technisch personeel opleiden en behouden voor onze regio?’ Elf bedrijven uit de Peel sloegen de handen ineen en gingen de samenwerking aan met ROC Ter AA. Op 22 februari opende Techniekcentrum | Brainport in Deurne officieel haar deuren.

Totstandkoming
‘Het doel was helder, maar de weg ernaartoe had wat voeten in aarde’, legt Bianca Arens, projectleider bij Techniekcentrum |Brainport, uit. ‘Er waren wat opstartproblemen en er moest een geschikt pand gevonden worden. Vervolgens moest het pand gemoderniseerd worden en hadden de machines enige levertijd. Tijdens de Open Bedrijven Route op 24 februari openden wij onze deuren voor het grote publiek. Ruim 900 bezoekers bezochten het techniekcentrum. Iedereen, van ondernemer tot potentiële student, was enthousiast over het concept en hoe het centrum is geworden in de praktijk.’

Techniekopleiding
Studenten volgen twee dagen per week theorie- en praktijkles. De andere 3 dagen werken de leerlingen in een leerbedrijf uit de regio. De bedrijven die zich hebben verbonden aan het techniekcentrum geven gastlessen en openen de deuren voor bedrijfsexcursies. ‘Studenten die de opleiding volgen bieden wij op deze manier de zekerheid van werk en een praktijkgerichte opleiding, die aansluit bij de huidige en toekomstige techniek en technologie’, aldus Arens.

Studenten
Het enthousiasme van de bezoekers in het openingsweekend vertaalt zich ook door naar aanmeldingen. In september is er een groep gestart die niet alleen bestaat uit jongeren die doorstromen vanuit het middelbaar onderwijs, maar ook omscholers. ‘Dit zorgt voor een goede groepsdynamiek, de scholieren horen praktijkverhalen en delen ook onderling ervaringen, aldus Arens. Het Fieldlab van Innovatiehuis de Peel heeft ook al kennis gemaakt met het Techniekcentrum en onderzoekt de mogelijkheden tot verdere samenwerking.

Deel dit bericht!