Van idee naar subsidie tot wereldwijde websitetool. Clonable uit Gemert zoekt partners om de volgende stap te zetten

Een slimme techniek om een website te klonen mét aanpassingsmogelijkheden gericht op de lokale markt. Dat is Clonable van WeCommerce uit Gemert. Van de Rijksdienst voor Ondernemers Nederland (RVO) ontvingen zij een subsidie om de laatste bugs uit het Clonable systeem te halen. Om de volgende stap te zetten zoekt mede-eigenaar Niels Arts partners uit de Peel.

‘Is het nu een kopie van een website? Of een vertaling?’ Die vraag krijgt Niels vaker. Hij legt: “Je moet het zien als een soort foto. Met Clonable maken we een continue een foto van jouw website. Die worden vervolgens geprojecteerd op bijvoorbeeld een Belgische .be website. Vervolgens kunnen we elementen van die foto aanpassen. Zoals het logo, betaalmethode of een typisch Belgisch woord. Bijvoorbeeld voor een kledingwebshop het woord ‘jurk’ aanpassen naar ‘kleedje’.”

5x zoveel bezoekers

Clonable is momenteel geschikt voor landen met dezelfde of nagenoeg dezelfde taal. Bijvoorbeeld om een Nederlandse website om te zetten naar een Belgische site en van een Duitse site een variant te maken voor de Oostenrijkse markt. Toch kijkt Niels al vooruit. “We werken aan een 2.0 versie mét vertaling, die binnen een aantal maanden live zal gaan.” Hij benadrukt dat de huidige versie van Clonable nu al veel voordelen heeft voor ondernemers. “De Gemertse superfood webwinkel Spiruella heeft sinds de gekloonde .be website meer dan 1000 Belgische bezoekers per maand. Dit is bijna 5 keer zoveel Belgische bezoekers als de Nederlandse site voor het klonen kreeg!”

Benieuwd hoe Clonable werkt? Bekijk de video!

Samen Clonable in de markt zetten

Met de subsidie van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) wil Niels de laatste bugs uit het systeem halen en zich klaar maken om op te schalen. Daarvoor zoekt hij collega ondernemers uit de Peel die hem verder kunnen helpen. “Wij zijn de ontwikkelaars, maar niet per sé de enige verkopers. Om Clonable te vermarkten, zoeken we resellers. Bijvoorbeeld hostingbedrijven die Clonable aan hun klanten verkopen of marketingbedrijven die dit voor bedrijven willen inzetten. Ook komen wij graag in contact met ondernemers die ervaring hebben met subsidietrajecten of veel relaties hebben met bedrijven die zaken doen in het buitenland. Ons motto is om zoveel mogelijk samen te werken met anderen, daar worden we allemaal beter van.”

Wil jij Clonable helpen bij het zetten van de volgende stap? Neem dan contact op met Niels Arts of zijn collega Bas van Schijndel.

Deel dit bericht!