Food Tech Brainport in Helmond lanceert tv-kanaal

Het Helmondse expertisecentrum voor food en technologie lanceert Food Tech Brainport tv. Wethouder Jos van Bree (Economie en Innovatie) gaf daarvoor vanochtend het startsein tijdens het openingsontbijt. Professionals en consumenten in de Brainportregio en daarbuiten blijven met dit special interest channel op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van food en technologie. Food Tech Brainport biedt bedrijven toegang tot faciliteiten, kennis, kapitaal en internationale netwerken om technologische ontwikkelingen in de foodsector te versnellen.

Food Tech Brainport tv: wekelijks vers nieuws
In de afgelopen vijf jaar heeft Food Tech Brainport zich ontwikkeld tot een internationaal opererende netwerkorganisatie. Dick Pouwels, voorzitter Food Tech Brainport: “In die vijf jaar hebben we veel bijzondere technologieën en producten voorbij zien komen. Het is nu tijd om behaalde resultaten en de kennis met de wereld te delen en dat doen we met een eigentijds medium: video.” In dit tweewekelijkse online tv-programma brengt Food Tech Brainport de kijker op de hoogte van de laatste trends en ontwikkelingen in de wereld van food en technologie. Elke twee weken verschijnt op woensdag een nieuwe aflevering met verrassende interviews, achtergrondverhalen en een kijkje achter deuren die normaal gesloten blijven. Wethouder van Bree, gemeente Helmond: “Autoriteiten op het gebied van food processing vanuit het bedrijfsleven, maar ook vanuit universiteiten delen hun nieuwste inzichten op het gebied van circulaire voedselproductie en gezondere voeding.  Een unieke manier van kennisdeling die hopelijk ondernemers inspireert om ook te innoveren op het gebied van gezonde en circulaire voeding.”  De kijker kan zich gratis abonneren op Food Tech Brainport tv via de website www.foodtechbrainport.nl.

Duurzaam, gezond en betaalbaar voedsel
Om over 30 jaar nog genoeg voedsel te kunnen produceren voor iedereen ter wereld zijn meer duurzame, gezonde en betaalbare productie- en conserveringsmethoden nodig. Food Tech Brainport biedt bedrijven toegang tot faciliteiten, kennis, kapitaal en internationale netwerken om die technologische ontwikkelingen te versnellen. Binnen Food Tech Brainport werken technologiebedrijven aan nieuwe manieren om voedsel nóg langer te bewaren en resten nóg beter te scheiden voor hergebruik. Een voorbeeld hiervan is de conserveringsmethode Pascalisatie. Bij Pascalisatie wordt de houdbaarheid van producten zoals verpakt vlees, vis, groente en fruit verlengd door middel van zeer hoge druk die bacteriën niet overleven. Zo kan de houdbaarheid van producten worden verlengd zonder conserveringsmiddelen toe te voegen of ze extreem te verhitten waarbij de voedingswaarde en smaak deels verloren gaan. Maar er zijn ook technologieën waarmee Food Tech Brainport ondernemers helpt om de voedselproductie circulair te maken, alles te gebruiken en niets weg te gooien.

Groei Food Tech Brainport in 2019
Food Tech Brainport blijft groeien: in 2019 wordt gestart met de bouw van extra fieldlabs en ontwikkelt Food Tech Brainport samen  met onderwijspartners een meerjarig hbo onderwijsprogramma. Intussen scouten de innovatiemakelaars van Food Tech Brainport steeds nieuwe technologieën en vormen ze clusters van bedrijven die ze willen toepassen. Ze delen de beschikbare kennis met ondernemers in binnen- en buitenland en helpen nieuwe start-ups lanceren.

Deel dit bericht!