Gaat Kanters het maken met diensten? Innovatiemanager Bram van de Molengraaf bezocht onze workshop

Kanters uit Lieshout is momenteel voornamelijk gericht op de verkoop van producten. Maar kunnen ze de switch maken naar dienstverlening? Innovatiemanager Bram van de Molengraaf bezocht onze workshop ‘Maak het met diensten’ en we vroegen hem naar zijn belangrijkste inzichten.

Als waterspecialist binnen de agrarische sector is Kanters altijd bezig met innovatie. Bram legt uit: ‘Het is belangrijk om kritisch te blijven kijken naar hoe je je bedrijf kunt laten groeien. Door diensten aan te bieden, kun je een constante cashflow genereren. Maar zijn diensten ook interessant voor een bedrijf als het onze? Om daarachter te komen, meldde ik me aan voor de workshop ‘Maak het met diensten’.’

Groeien met diensten

Wat was voor Bram de grootste eyeopener? ‘De overstap van producten naar diensten is niet zwart-wit. Er zijn veel verschillende fases en mogelijkheden. Wij zullen nooit een volledig dienstverlenend bedrijf worden, maar er zijn wel mogelijkheden om diensten aan te bieden in de vorm van bijvoorbeeld aftersales, service en onderhoudscontracten.’

Vooruitkijken en anticiperen op veranderingen

Vooruitkijken is voor Bram het belangrijkste. ‘Als bedrijf moet je anticiperen op mogelijke veranderingen. Bedrijf breed moet je hier op voorbereiden. Zorgen dat je administratie en processen zo zijn ingericht is dat deze veranderingen aan kunnen en niet dat je steeds alles opnieuw moet gaan opbouwen.

Samen op zoek naar passende diensten

Direct na de workshop heeft Kanters zich aangemeld voor het vervolgtraject. Zelf heb ik geen bedrijfskundige achtergrond. Fontys heeft veel kennis in huis en wij laten ons graag door hen adviseren. Samen willen we ontdekken welke diensten mogelijk bij ons passen. We zijn bijvoorbeeld bezig met onze nieuwe website. Wellicht kunnen we daar al bepaalde diensten aanbieden!”

Volg een workshop en ontdek nieuwe kansen voor jouw bedrijf

Innovatiehuis de Peel organiseert regelmatig workshops en kennissessies over uiteenlopende onderwerpen voor ondernemers en ondernemende medewerker uit de Peel. Zou Bram deze aanbevelen? ‘Absoluut! In de waan van de dag blijft innovatie soms liggen. Het bezoeken van een workshop opent je ogen voor nieuwe kansen. Het biedt ook de gelegenheid om te sparren met andere ondernemers. Het is altijd goed om te blijven leren hoe je jouw organisatie efficiënter en toekomstbestendig kunt maken.’ Bekijk hier onze agenda en ontdek nieuwe kansen voor jouw bedrijf tijdens onze bijeenkomsten.

Deel dit bericht!