Ontdek de kansen van zonne-energie, drones en warmteterugwinning voor de landbouw. Meld je aan voor onze bijeenkomsten.

Innovatiehuis de Peel en Brainport Development organiseren in 2021 diverse bijeenkomsten over zonne-energie, het gebruik van drones en warmteterugwinning in de landbouw. Ontdek de mogelijkheden van deze innovaties, maak kennis met partners uit ons netwerk en vertel ons waar  jouw behoeften liggen, zodat wij hiermee aan de slag kunnen. Wil jij jouw agrarische onderneming verduurzamen of aan de slag met innovatie? Meld je aan, dan nodigen wij je uit!

 

Dubbele winst door zonne-energie

Op 8 december ging zachtfruit-teler Genson in gesprek met Brainport Development, Brite Solar en Solliance. De vraag die centraal stond was: Kan er een combinatie gemaakt worden tussen het telen van zachtfruit en het opwekken van zonne-energie? Kan zonne-energie een tweede verdienmodel zijn waardoor de grond meer opbrengt? En kunnen zonnecollectoren de gewassen beschermen tegen regen, hagel en kou of extreme warmte? Tijdens de bijeenkomsten gaan we met deze vragen aan de slag. Ook gaan we op bedrijfsbezoek bij Genson voor een kijkje in de praktijk.

Innoveren met drones

In de regio Eindhoven zijn verschillende kennispartners actief met de ontwikkeling van drones. Dat is een kans volgens Liza Simons, projectmanager Agro bij het Innovatiehuis. ‘Het gebruik van drones in de agrarische sector staat nog in de kinderschoenen. Maar in de toekomst biedt het kansen voor boeren. Met een drone kun je bijvoorbeeld gewassen effectief irrigeren. Een drone kan overal bij, zonder gewassen te beschadigen. In de Peel werken veel landbouwers waarvoor deze techniek wellicht een uitkomst biedt. Daarom nodigen wij boeren uit om de kansen van drones samen met kennispartners verder te verkennen. Er zijn al een aantal partijen die ervaring hebben met drones in de landbouw. Zij willen hun kennis graag delen met andere agrariërs uit de regio.’

Warmte terugwinnen uit de kas

Tenslotte organiseren Brainport Development en Innovatiehuis de Peel een informatiebijeenkomst over warmteterugwinning voor de glastuinbouw. Ben jij een agrarisch ondernemer en wil je weten hoe je de warmte uit de kas terug kunt krijgen? Wij leren je alles over nieuwe duurzame vormen van warmteterugwinning.

Aanmelden

Ben jij agrarisch ondernemer en wil jij je aansluiten bij een van deze bijeenkomsten? Neem dan contact op met Liza Simons. Vermeld hierbij je contactgegevens, bedrijfsgegevens en jouw motivatie om hiermee aan de slag te gaan.

Deel dit bericht!