Boeren en streekwinkeleigenaren zetten producten uit het Land van de Peel op de kaart

Op 29 februari kwamen 27 enthousiaste boeren en streekwinkeleigenaren bijeen om het label Product uit het Land van de Peel op de kaart te zetten. 

Op Alpacaboerderij In De Hei in Mariahout smeedden de deelnemers samen plannen om de Peel op een waardevolle manier te positioneren. De deelnemers krijgen ondersteuning bij het zichtbaar maken en promoten van hun producten. Ook stond het stimuleren tot een korte keten en het vergoten van voedselbewustzijn onder consumenten op de agenda. Om dit te bereiken zijn er verschillende stappen en bouwstenen nodig.

Label Product van het land van de Peel, Onthulling Erfbord

Erfborden in het Land van de Peel

Er waren ook al zichtbare resultaten van deze samenwerking. In de Peel zie je in het landschap diverse erfborden van de deelnemers. Ook zijn er stickers ontwikkeld voor de producten. Op de Product uit het Land van de Peel website kunnen geïnteresseerden kennis maken met de deelnemende boeren, de (h)eerlijke producten uit de streekwinkels ontdekken en een foodroute volgen.

Sluit je ook aan!

De volgende bijeenkomst staat gepland voor medio mei / juni. Wil je meer weten over het Product van het Land van de Peel of je aansluiten? Neem dan contact op met Marieke van Beers, projectmanager Agro.

Deel dit bericht!