Roël Hoppezak nieuwe directeur-bestuurder stichting Innovatiehuis de Peel

Roël Hoppezak (54) volgt Peter de Witte op als directeur-bestuurder van Stichting Innovatiehuis De Peel. Hij treedt per 15 september aan. De in Gemert woonachtige Hoppezak heeft veel ervaring in het bedrijfsleven, de overheid én het onderwijs. De zogenaamde Triple Helix.

Roël Hoppezak heeft afgelopen zes jaar als zelfstandig ondernemer geopereerd in de Peelregio. In deze periode heeft hij onder meer het bedrijf New Boxes BV opgezet, gericht op talentontwikkeling en het verbinden van jongeren met de beroepspraktijk. In de periode 2010 – 2017 is de heer Hoppezak wethouder geweest in de gemeente Gemert-Bakel. Met in zijn portefeuille onder meer Economie en Ruimtelijke Ontwikkeling. Ook is hij voorzitter geweest van het dagelijks bestuur van de Stichting Peelnetwerk, een voorloper van het Innovatiehuis.

Het Innovatiehuis is een publiek-private samenwerking van de zes Peelgemeenten, het Waterschap Aa en Maas en het georganiseerd bedrijfsleven VNO-NCW. Het zorgt voor verbinding tussen overheid, kennisinstellingen en bedrijven en de aansluiting met Brainport. In de eerste vijf jaar zijn grote stappen gezet. Met tastbare resultaten als het Fieldlab de Peel voor de slimme maakindustrie, het marketingperspectief Land van de Peel voor de vrijetijdseconomie en de duurzame benadering Peel Positief. De Raad van Toezicht dankt Peter de Witte voor zijn inzet en betekenisvolle bijdrage in de afgelopen jaren.

Nu de nieuwe Samenwerkingsovereenkomst 2023 – 2027 van kracht is breekt een nieuwe fase aan. De Raad van Toezicht is blij dat hiervoor in de persoon van Roël Hoppezak wederom een enthousiaste en ondernemende kartrekker is gevonden. Hoppezak: “Ik heb er super veel zin in om samen met alle doeners in de Peel de economische kracht van de regio verder te ontwikkelen. Natuurlijk op een zo innovatief en duurzaam mogelijke wijze én in verbinding met netwerkpartners waarmee we ons motto ‘de Peel maakt het!’ nog meer betekenis en inhoud geven”.

Deel dit bericht!