Terugblik Peel Positief congres

Tijdens het Peel Positief congres van afgelopen donderdag bekeken we met een mooie groep Peel Positief pioniers, volgers en geïnteresseerden de wereld door een Peel Positieve bril! En dat zag er fantastisch uit!

De middag begon voor de aanwezige Peel Positief Pioniers met een bijzonder moment. Zij ondertekenden het Peel Positief Pact en onderschreven hiermee hun pionierschap! Dit pact drukten we op groeipapier. Er gaat zeker iets moois groeien op de plek waar het pact de grond in gaat!

Roderick Conijn op Peel Positief congres

Deel uitmaken van de oplossing

Dan het plenaire programma. Roderick Conijn, accountmanager bij het beursgenoteerde bedrijf Interface, vertelde ons hoe je als bedrijf deel uit kunt maken van de oplossing. Bijvoorbeeld door in je bedrijfsvoering te leren van de natuur en deze lessen toe te passen. Ook vertelde hij dat sterk leiderschap het fundament was voor Interface om zo’n ommezwaai te maken naar een duurzaam bedrijf, in tijden dat het nog niet van je wordt geëist.

Lucas de Man op Peel Positief Congres

Veranderen met kunst, humor en verhalen

Lucas De Man gaf ons een schop onder de kont en een berg energie. ‘In deze regio is zoveel aan de hand. Je moet verbinden om die uitdagingen het hoofd te bieden. Initiatieven verbinden. Gróter durven verbinden vooral.’ En hoe kunnen we beter samenwerken? Lucas is daar als duizendpoot dagelijks mee bezig. Met kunst, humor en verhalen laat Lucas zien dat veranderen en verduurzamen echt kan. Hij pleit voor een ander systeem waarin mens en natuur samengebracht worden en meer mensen mee mogen doen dan slechts enkele. Zoals Lucas het mooi verwoordde: “We weten niet wat het wordt. Maar we weten wél dat het een super interessante tijd wordt.”

Digitale participatietools

Verder kregen we in het interactieve gedeelte een voorproefje van de start-up Dembrane. Zij bouwen innovatieve participatietools, waarmee iedereen gehoord wordt! In verschillende groepssamenstellingen bespraken we op leuke wijze belangrijke vragen over het vervolg van Peel Positief. Binnenkort volgen de resultaten. Wij zijn enorm benieuwd!

Sluit je aan

Wil je ook meepraten of juist ook heel graag meedoen? Sluit dan aan bij Peel Positief!

Deel dit bericht!