Arte Responsible Stone Foundation steunt 100 Indiase families in coronatijd

Ongeveer 75% van het graniet dat keukenbladenfabrikant Arte uit Helmond gebruikt, komt uit India. Nu het coronavirus de granietregio hard raakt, zet de Arte Foundation een nieuw project op om getroffen families te helpen. De stichting wil €6000,00 inzamelen om de getroffen families twee maanden lang in hun primaire levensbehoeften te voorzien.

In 1995 startte Hugo van Osch het bedrijf Arte di Granito in een kleine fabriekshal in Deurne. Een bedrijf dat natuurstenen keukenbladen levert. Nu, 25 jaar later, is er veel gebeurd bij Arte. Het bedrijf is niet alleen enorm gegroeid, ook neemt zij haar maatschappelijke verantwoordelijkheid. Het doel van Arte is de hoogste kwaliteit keukenbladen leveren met oog voor de omgeving en de maatschappij. Om de maatschappelijke doelstellingen nog beter te kunnen waarborgen is de Arte Foundation opgericht.

Arte Responsible Stone Foundation

Om kinderen in de omgeving van de Indiase granietgroeves een betere toekomst te geven door onderwijs, richtte het bedrijf de Arte Responsible Stone Foundation op. Nu het coronavirus de regio raakt waar Arte haar graniet inkoopt, start de Arte Foundation een nieuw project. Hugo: ‘In dit gebied wonen 100 families die buiten de voedselregeling van de overheid vallen. Dit zijn voornamelijk arbeidsmigranten en zij hebben, nu het werk is stilgevallen, geen geld om eten te kopen. Ze kunnen niet terug naar de woonplaats waar ze vandaan komen en zitten vast zonder inkomen. Met de foundation streven we ernaar €6000,00 op te halen. Hiervan kopen we  rijst, groenten, peulvruchten voor de getroffen families.’

Jouw steentje bijdragen

Wil jij als ondernemer meer doen aan maatschappelijk verantwoord ondernemen? Of in deze coronacrisis anderen helpen die zwaar getroffen zijn? Bezoek de website van de Arte Foundation en laat je inspireren om ook jouw steentje bij te dragen aan onze maatschappij.

Deel dit bericht!