Ondernemers uit de regio zien veel potentie in het exoskelet

Woensdag 29 augustus 2018 kwamen 40 ondernemers bij elkaar bij Sunrise Medical in Helmond om kennis te maken met ‘het exoskelet’. Een exoskelet of uitwendig skelet ondersteunt en versterkt het lichaam, daar waar het belast wordt. Het resultaat? Minder uitval, een hogere productiviteit en meer kans op duurzame inzetbaarheid.

Sunrise Medical is wereldleider in het ontwerpen en produceren van handbewogen en elektrische rolstoelen, scootmobielen, zitkussens en rugleuningen. Zelf vinden zij duurzame inzetbaarheid van hun medewerkers enorm belangrijk. Om deze reden waren ook zij geïnteresseerd in het exoskelet.

“Het is voor veel ondernemers een belangrijk vraagstuk”, zegt projectleider Ton Hagelstein. “Tijdens onze Connected Learning bijeenkomsten leren MKB-bedrijven van de kennis en praktijkervaringen van andere bedrijven die voorloper zijn binnen een bepaald thema. Daarnaast kijken we naar de mogelijkheden van samenwerking met het onderwijs en de overheid. Mooi is dat Keyport en Brainport dit samen doen. Daarmee bieden we bedrijven toegang tot een breder netwerk”.

Een exoskelet is vooral inzetbaar bij maakbedrijven, logistiek, agribusiness en de automotive branche. Denk aan orderpickers of automonteurs, mensen die veel moet tillen of voorover gebogen staan. Met het exoskelet ondersteun je de gewrichten en belast je de rug veel minder.

Zelf aan de slag met een exoskelet?
Tijdens de bijeenkomst op 29 augustus konden de deelnemers het exoskelet zelf uitproberen. Ze konden zien hoe het in de praktijk van Sunrise Medical werd toegepast. En wie echt geïnteresseerd was, kon zich aanmelden voor een proefperiode. Hiermee kun je het exoskelet onder deskundige begeleiding een paar maanden binnen je eigen bedrijf uitproberen. In deze proefperiode wordt er uitgebreid getest en geëvalueerd. Er zijn nu al vijf bedrijven die er concreet mee aan de slag willen.

Meer weten over het exoskelet of aanmelden voor een proefperiode? Mail dan naar info@innovatiehuisdepeel.nl.

Deel dit bericht!